افزایش حقوق وضع کارگران را بهتر می‌کند؟-راهبرد معاصر
اطلاعیه ورزشگاه آزادی درباره آماده شدن این ورزشگاه دستِ پر تارتار و گل‌گهر در تبریز/ تراکتور باخت و حذف شد جنایت هولناک در پارک قیطریه/پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت قرعه کشی یک چهارم نهایی لیگ ملت‌ها/ پیش به سوی مصاف‌های جذاب کاروان پرسپولیس راهی قطر شد میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

افزایش حقوق وضع کارگران را بهتر می‌کند؟

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران نسبت به بهبود شرایط بازار کار و بهتر شدن وضعیت کارگران در امسال ابراز خوش‌بینی کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۵ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 14
کد خبر: ۱۲۹۵۰۰

به گزارش راهبرد معاصر، هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در ارزیابی وضعیت بازار کار و اشتغال در امسال اظهار کرد: با توجه به آمار و اطلاعاتی که به طور نسبی دریافت کردیم، بحث اخراج‌ها امسال به مراتب کمتر است، چون در مجموعه‌های تولیدی و خدماتی، نیروی انسانی نقش محوری دارد. ممکن است کارفرمایی به دلیل اینکه کارگاهش زیر ۱۰ نفر است یا مشکلات خاصی دارد و یا کارگاه تاب‌آور نیست، بخواهد بخشی از نیروی کار خود را منفک کند، ولی درمجموع به بهبود شرایط بازار کار و اشتغال و بهتر شدن وضع کارگران در امسال خوشبین هستم و معتقدم بیکاری نیروی کار را شاهد نخواهیم بود.
طالب نیروی کار زیاد است

وی تصریح کرد: شرایط حاضر به گونه‌ای است که اگر کسی از کارگاه یا مجموعه‌ای خارج شود، در مجموعه و کارگاهی دیگر مستقر می‌شود، چون درحال‌حاضر طالب نیروی کار زیاد است و بسیاری از کارگاه‌ها و صنایع به دنبال نیروی کار هستند؛ از طرفی مصوبه دستمزد شورای‌عالی کار باعث شد تا ماندگاری کارگران بیشتر شود و به جای خروج از کارخانه‌ها و رفتن به سمت و سوی مشاغل کاذب و غیر رسمی در کارخانه‌ها بمانند و با انگیزه بیشتر به تولید بپردازند لذا با ثباتی که به وجود آمده معتقدم که امسال بیکاری نیرو‌های کار را شاهد نخواهیم بود.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در ادامه درباره آمار ۵۰۰ هزار کد جدید بیمه تامین اجتماعی در نیمه دوم سال گذشته ابراز عقیده کرد و گفت: به طور حتم آماری که اعلام شده درست است و شکی در آن نیست چراکه اقدامات خوبی برای تحرک بازار و بهبود شرایط کسب و کار‌ها از سوی دولت انجام گرفت و کاهش زمان صدور مجوز‌ها از جمله اقدامات مثبت و اثرگذار بود.

ابوی ادامه داد: آنچه حائز اهمیت است، آماری است که ماندگاری دارد و باید ببینیم ماندگاری این مشاغل چقدر است؟ یکسری از مشاغل هستند که برای راه‌اندازی نیازمند دریافت کد تامین اجتماعی است و یا از محل طرح‌هایی جدیدی است که مصوب می‌شود، بنابراین نباید صرفا به آمار ورودی‌ها اکتفا کنیم و بسته به اینکه آن طرح یا کارگاه چقدر اشتغال داشته یا چقدر اشتغال موجود را حفظ کرده، باید مورد پایش و بررسی قرار گیرد.

این مقام کارگری افزود: ممکن است فردی در یک مجموعه شاغل بوده و بعد از مدتی انصراف داده و در یک مجموعه دیگر کار جدید خود را شروع کرده یا با راه‌اندازی کسب و کار جدیدی برای خودش کارآفرین شده است بنابراین همه این موارد در بحث آمار شاغلین و بیمه‌گذاران جدید باید بررسی شود.
اشتغال پایدار چگونه ایجاد می‌شود؟

وی گفت: آماری که درباره بیمه‌گذاران جدید از سوی سازمان تامین اجتماعی ارائه شده درست است، ولی باید آمار‌ها به تفکیک مدنظر قرار بگیرد تا مشخص شود که در کدام بخش‌ها چه میزان شغل پایدار ایجاد شده و چقدر ماندگاری داشته است.

ابوی در پایان بر ضرورت حفظ امنیت شغلی کارگران تاکید کرد و گفت: اینکه کارخانه‌ای با میلیارد‌ها تومان سرمایه‌گذاری ایجاد شود، ولی با کارگر و نیروی کارش قرارداد سه ماهه منعقد کند، اسمش شغل پایدار نیست. اگر دنبال اشتغال پایدار هستیم باید نیروی کار پایدار هم داشته باشیم./ایلنا

ارسال نظر
آخرین اخبار